• Let op hoestende kinderen die tevens hun neus optrekken: Let op symptomen, zoals kinderen die moeite hebben met ademhalen en de neus herhaaldelijk moeten snuiten.
  • Hou de volgende eerste regel aan: hoestende kinderen moeten er een gewoonte van maken om hun neus en mond te bedekken wanneer ze hoesten.
  • Hou verder de volgende tweede regel aan: Kinderen die in hun hand hoesten moeten deze onmiddellijk wassen. Dit werkt het beste wanneer je een wastafel in het klaslokaal hebt. Het is wel de beste manier om de verspreiding van bacteriën te voorkomen. Dwing kinderen om hun handen gedurende 20 seconden te wassen.
  • Let op kinderen die hun neus optrekken: Als kinderen hun neus afvegen aan de hand of mouw zorg er dan voor dat zij hun handen wassen en zorg voor doekjes op tafel. Mocht je een klein plastic tasje hebben, hang deze dan aan de stoel en vertel aan de kinderen dat gebruikte doekjes in de tasjes gedeponeerd moeten worden. Aan het einde van de dag kunnen de plastic tasjes met gebruikte zakdoekjes in het afval.